Alışveriş sepetiniz boş!
Mis kokulu ve efsane görüntülü Selluka tohumları genelde ocak şubat aylarında olgunlaşır ve hasat edilir. Ortalama raf ömrü 6-7 aydır sonrasında uygun saklama şartlarına göre tohumların çimlenme olasılığı bir miktar düşecektir.
Eğer bahçeye ekilecekse Nisan , Mayıs ve Haziran aylarında, iç mekanda beslenecekse yılın 12 ayı tohumları ekebilirsiniz.
Tohumlar kenarından kabuğu delinene kadarhafifiçe zımparalanır veya sert bir cisim yardımıyla içine zarar vermemek kaydıyla nazikce çatlatılır sonra ılık suya alınarak şişmeye bırakılır 7 8 saat oda sıcaklığında beklemesi yeterli olacaktır.
Tercihe göre şeffaf kapaklı uygun bir kapta torf (klasmann ts-1 Torf önerilir) üstüne çok ince bir tabaka (tohum boyu kadar üstü örtülmesi kafidir) torfla kapatılıp toprak karıştırılmadan tohumların çimlenmesi beklenir önemli olan kapağa mümkünse küçük delikler açmak yada aşırı nem birikmesinden dolayı çürüme olmaması için arada havalandırmak gereklidir.
Bitkiler çimlenerek topraktan çıkıp yapraklanmaya başladığında kapağı tamamen açabilirsiniz ortalama 3 yaprak boyuna gelince artık fideleri ayırıp başka bir saksıya dikebilirsiniz.
Eğer İç anadoluda yetiştiriyorsanız 30- 40 litrelik saksılarda yazın dışarda balkon veya bahçenizde kışın ise derin bir budama yapıp saksıyı dondan koruyacak bir mekana alarak sellukanızı yetiştirebilirsiniz.
Kıyı bölgelerde yaşıyorsanız ve uygun yeriniz varsa direk bahçenizin bol güneş alan kısmında direk toprağa dikmenizde büyük fayda olacak ve fidanlar hızla gelişecektir.
Gübrelemeyi ister iyi yanmış hayvan gübresi, imkanınız varsa 6 veya 9 aylık yavaş salınımlı akıllı gübrelerle ilkbahar aylarında yapabilirsiniz.Toprağı kurudukca sulamak en güzel sulama şeklidir.
www.sahraflora.com.tr
SELLUKA TOHUMU ÇİMLENDİRME VE BAKIM TALİMATI